Almeerse Vlinderweide

(gastouderopvang).


Gastouderopvang en ik:

__________________________________________________________________________________________________


We proberen er elke dag weer een feest van te maken en onze dagactiviteiten zo af te stemmen dat niemand zich zal vervelen. Ik vind het belangrijk dat elk kindje het naar zijn zin heeft en voldoende uitdaging krijgt aangeboden.


Maar.....wie ben ik eigenlijk?

Ik ben Jolanda van de Luitgaarden. Gehuwd, moeder van 2 kinderen en inmiddels oma van een heerlijk kleinkind.

Na eerst gewerkt te hebben in de dierenwereld als dierenverzorgster en trainer ben ik mij gaan ontwikkelen als  coach voor mens en dier. Van daaruit ben ik mij de laatste jaren meer gaan ontwikkelen in het coachen van kinderen en vôla...... de stap om te werken als gastouder is inmiddels een feit.


Buiten de diploma's om die nodig zijn om als gastouder en coach werkzaam te zijn heb ik ook medische studies gevolgd op HBO niveau en studies die te maken hebben in mindful te leven. Dit houd in dat de kinderen worden begeleid in het leven te nemen zoals het is. Bevind een kindje zich in een periode die moeilijk-angstig-juist heel erg leuk/spannend is dan leren ze bij deze opvang dat je het leven moet accepteren zoals het is. Kan je iets veranderen dan moet je dat doen. Kan je iets niet veranderen dan is het beter om dit te accepteren en je aan te passen. Dit kan een gunstig effect hebben op de rest van het leven van deze kinderen.


Mijn afgeronde studie pedagogie geeft een extra meerwaarde aan mijn werk. Stagnaties bij de ontwikkeling van het kind zal wellicht eerder gesignaleerd worden waardoor vraagouders eerder met de juiste begeleider/ specialist in contact kan  worden gebracht.


Alle studies bij elkaar zorgen ervoor dat ik mij nog beter kan inzetten in mijn werk. Alles om de kinderen in deze gastouderopvang nog beter te kunnen begeleiden.